Wednesday, December 10, 2008

Guide till paradis del 2

Arbetet fortsätter.
Tre till ska nu till rakning.


Namn: Trofénougat
Kännetecken: Som ett rätblock med snitsig virvel på ovansida.
Slät på sidorna.
Innehåll: chokladnougat med hasselnötskrisp
Recenstion: Krispigheten står definitivt för en överraskning.
Det händer något i munnen och knaprar festligt. Gott!
Tips: Dyk ner och ta den! Göm den någonstans så du sen i lugn och ro
kan avnjuta den långt bort från den subtilt giriga chokladaskskampen i sällskapet.


Namn: Pärlnougat
Kännetecken: som en chokladtäckt kokostopp. Den enda vita pralinen i asken.
Du hittar den i mitten.
Innehåll: Nougat täckt med vit choklad
Recension: Mjuk och söt nougat som påminner om ett belgiskt blötdjur.
Känns dock som att pralinen luras med sin position i asken och den avvikande vita färgen.
Det är lätt att tro att den är godare än vad den är, även efter att man har smakat.
Tips: Blunda, släng in i munnen och smaka med kritisk tunga
för att få reda på om du verkligen gillar den.


Namn: Höstnougat
Kännetecken: som ett tjockt och vackert chokladlöv
Innehåll: chokladnougat med kaffesmak
Recension: Mycket snygg bit. Jag ser den varma brasan framför mig.
Något varmt i en kopp, en bok, en pläd och så pralinen. Smakar som en delicatoboll – fast med chokladkakskonsistens och lite mer kaffe. Gillar man inte kaffe kan den vara svårsmält.
Då fungerar den endast vid små tuggor eller vid massiva chokladcravings
Tips: Gillar du kaffe och den höga mysfaktorn – ta den direkt.
Om inte, ta den ändå som back up till sämre dar.




Nu får det vara nog för ikväll. Sockechock.. Måste ju kunna somna också.. :)

No comments: