Sunday, October 15, 2006

Kvinnors gener och analyseringstvångstankar

Analysera....
Vad är det för gen som gör att damer, kvinnor tjejer, brudar alltid ska analysera?
Tänka och undra kring folks beteende, ord, tankar, rörelser, blickar m.m.
Vad tycker den här personen om mig egentligen? Vad tänker den här personen nu? Varför sa personen just så? Att alla sådana tankar blir bättre med åldern för att man blir säkrare på sig själv och bryr sig mindre om vad andra tycker är rätt självklart.. Men vi är ändå ett analyserande kön..

Är vi uppfostrade så? Att alltid vara ödmjuka och tänka på andra. Fundera på orden och samtalet. Förstå och inte ta över för mycket. Vara söta och rara och inte ta för stor plats. Är det därför vi inte kan vara rakt på- rättfram?

Vi kan ligga vakna många timmar och undra över varför han sa så eller inte sa så. Vi kan fundera över detaljer som att han log när jag åt en makaron. Vad ska en sådan sak betyda...? Så tänker man.
Vi ligger och funderar över vad kollegorna nu ska tro när man råkade säga något helt galet och/eller pinsamt och sedan inte fick förklara sig.. Eller vad det är för fel när ens vän inte svarat på mailet på över en vecka.
Ja, vi är komplicerade... och tror nog att andra är lika komplicerade och djupt tänkande som vi själva är. Vi kan ge hintar, men utan att få respons på dem för att den vi ger dem åt inte alls uppfattar några hintar.. (denna person är kanske oftast utav manligt kön eftersom vi kvinnor lärt oss läsa varandras hintar... vi är ju rätt lika )

Vi kanske är födda med det? En förmåga att använda känslor och läsa in hela kroppen hos den vi samtalar med.

Fast eftersom en del av det handlar om själförtroende och förmågan att lita på sig själv och inte bry sig så fruktansvärt om vad andra ska tycka om man kommer farandes på en skateboard med pumps och en lila hatt på sig borde det ju betyda att uppfostran har en del med saken att göra..
Dags att sätta på sig rödstrumpan kanske??

Det finns gränser för hur mycket man ska bry sig eller inte... Skada inte andra, men skada inte dig själv heller, för Guds skull!

No comments: